Bendsneyder 20e in kwalificatie op Red Bull Ring

Zaterdagmiddag om 13:45 uur begon de kwalificatie voor de Moto2 klasse op een zonnige Red Bull Ring.

Q1
De coureurs die na de drie trainingen buiten de top veertien geklasseerd stonden gingen van start in deze eerste kwalificatiesessie. De Red Bull Ring is één van de moeilijkere circuits voor Bo Bendsneyder en dat blijkt ook dit weekend weer het geval te zijn, toch begon de Nederlander sterk aan deze sessie en leek hij zich te kunnen mengen in de top vier voor een plaats in Q2. Uiteindelijk was het Sergio Garcia die met een snelste ronde van 1’35.079 na afloop de lijst aanvoerde terwijl Bendsneyder met een zesde rondetijd net naast plaatsing voor Q2 greep en zondag als twintigste op de grid aan de race mag beginnen.

Q2
Achttien coureurs, met daarbij de jonge Nederlander Zonta van den Goorbergh, begonnen aan Q2. Voor klassementsleider Pedro Acosta begon deze sessie met tegenslag. De Red Bull KTM Ajo coureur kwam meteen in de beginfase ten val in bocht twee. Gelukkig voor de Spanjaard kon hij snel zijn kwalificatie hervatten. De volgende crash kwam even later op naam van Aron Canet, ook hij kwam net als zijn landgenoot op nagenoeg dezelfde plaats ten val. In tegenstelling tot Acosta betekende dit voor Canet echter wel een vroegtijdig einde van de sessie. Terwijl Sam Lowes en Fermin Aldequer in de laatste minuten onderuit schoven was het Acosta die zijn klasse toonde en ondanks zijn val in de beginfase de snelste rondetijd op de klok wist te zetten en de pole voor zich opeiste. Ook Van den Goorbergh, die het dit weekend voor het eerst sinds lange tijd dit weekend moet doen zonder de hulp van zijn vader Jurgen, hield zich kranig in deze kwalificatie door de dertiende rondetijd op de klok te zetten.

Bo Bendsneyder #64 (P20) : “Natuurlijk staan we niet op de plek waar ze graag zouden willen staan, maar op dit moment moeten we het stap voor stap aanpakken. We werken heel hard om terug te komen op de positie die we verdienen, maar dat kost tijd en dit circuit met de Moto2-motor is nooit gemakkelijk geweest voor mij. Het positieve is dat we stappen voorwaarts maken, we misten Q2 slechts met een tiende van een seconde. Dat we er zo dichtbij staan stimuleert me om door te gaan. Morgen ga ik mijn best doen om de race zo goed mogelijk te laten verlopen en een zo goed mogelijk resultaat te scoren.

Tijden Q1 & Q2 gecombineerd:

Bron: motogp.com, racesport.nl, stopandgo.es

Gerelateerde berichten